Geslaagd F-gassencongres op 5 juni - Terugblik - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Terugblik

Geslaagd F-gassencongres op 5 juni

Enthousiaste reacties op succesvol F-gassencongres

Enthousiaste reacties op succesvol F-gassencongres

Het door KNVvK en RCC K&L georganiseerde F-gassencongres 'Van beleid naar praktijk', dat op 5 juni 2014 plaatsvond in Nijkerk, kon op enthousiaste reacties rekenen. Bezoekers, sprekers en organisatoren van het congres waren na afloop zeer tevreden, zowel over het verloop van het congres als over de inhoudelijke kennisdeling die er plaatsvond.

Ongeveer 220 installateurs en eindgebruikers uit diverse sectoren luisterden tijdens het congres naar bevlogen sprekers en gingen in een dertiental workshops in discussie over tal van onderwerpen. Daarbij werd onder andere gesproken over de gevolgen van de nieuwe F-gassenverordening op sectoraal niveau (bijvoorbeeld in de landbouw of voor datacenters), over mogelijke alternatieven voor synthetische koudemiddelen (welke natuurlijke koudemiddelen zijn toepasbaar in welke situaties?), en over de verdere uitwerking van regelgeving (zoals de EPBD en Aircokeuring).
Daarnaast was er een informatiemarkt met een aantal stands vol productinformatie, en bovendien had de organisatie veel ‘netwerktijd’ ingeruimd zodat congresbezoekers ook op een informele manier met elkaar in gesprek konden.
De dag werd afgesloten met een gloedvol en met humor doorspekt betoog van Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Onder het motto ‘Groen is Poen’ luidde zijn boodschap dat ondernemers hun dagelijkse beslommeringen even van zich af moeten laten vallen, om eens goed na te kunnen denken over waar ze over zeven jaar hun geld mee willen verdienen. De EU stuurt met zijn duurzaamheidsdoelstellingen in eerste instantie immers aan op 2020, en bedrijven binnen alle sectoren – dus ook de koeltechniek – kunnen daar prima op inhaken, als er maar lef wordt getoond.

De presentaties van de inleiders en sprekers op het congres vindt u op www.koudeenluchtbehandeling.nl.(button Nieuws) Ook in  de komende edities van RCC K&L zal de komende tijd inhoudelijk aandacht worden besteed aan de onderwerpen die tijdens het congres aan de orde zijn geweest.

« terug naar overzicht