Bedrijfsbezoek/social event op 1 juli 2014 - Terugblik - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Terugblik

Bedrijfsbezoek/social event op 1 juli 2014

Leden juichen nieuwe activiteit toe

 

Informatieve bedrijfsbezoeken en een social event op 1 juli.

Op 1 juli jl. brachten de leden van de KNVvK een bezoek aan Zwolle. Bij het bedrijf NOVEK Technical Solutions werden de aanwezigen  onthaald op een terugblik op het ontstaan van het bedrijf door directeur Marcel Flipse. Uit een samengaan van Stork Special Products (o.a. spoorwegtoelevering, transmissies en motoren) en Aarding (speciale voertuigen) ontstond in 2012 NOVEK. Met vestigingen in Zwolle en Nunspeet en zo'n 126 fte's goed voor € 26 miljoen omzet. De meeste orders zijn compensatieopdrachten voor Defensie. Chillers, radarkoeling en NBC units worden onder streng toezicht van Defensie vervaardigd. Deze producten moeten bestand zijn tegen klimaatextremen en schokken en trillen omdat ze in uiteenlopende gebieden kunnen worden ingezet. Andere markten zijn: offshore, de baggerwereld en piping. Op koeltechnisch gebied wordt er meer en meer samengewerkt met Danfoss. Axel Hagg en Leo Verduijn verzorgden een rondleiding door de fabriek, waar testunits en veel onderhanden werk werd toegelicht.

Aansluitend bezocht het gezelschap het Polymer Science Park. Voor koeltechnici een andere wereld van techniek. Het PSP: innovatiecentrum voor toegepaste kunststoftechnologie voor het midden- en kleinbedrijf is een initiatief van DSM, Wavin, Van Wijhe Verft, Hogeschool Windesheim, Deltion College, Universiteit Twente. Oost NV, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel. De medewerkers Kirsten Wilke, Tonny van Dijk en Marieke Snijders lichtten de formule van het PSP toe: kennis delen, samen innoveren, producten testen op geschikte apparatuur zijn activiteiten voor bedrijven om gezamenlijk hun concurrentiepositie willen verbeteren.
Het zwaartepunt ligt op high performance polymeren: composieten, rubbers,engineering plastics, coatings en biopolymeren.
Ook hier gaf een rondleiding met toelichting op geavanceerde spuitgiettechniek en goed inzicht in de mogelijkheden van het Polymer Science Park.

De dag werd afgerond met een netwerkborrel en een gezamenlijke maaltijd.Gezien de positieve reacties van de deelnemers, die goed waren te spreken over het ongedwongen karakter van de middag, zal de KNVvK dit type activiteiten vaker plannen.

  

« terug naar overzicht