Volgende Post HBO opleiding Koudetechniek start definitief op 14 september 2015 - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

Volgende Post HBO opleiding Koudetechniek start definitief op 14 september 2015

Op 14 september studeert het eerste cohort van de vernieuwde Post HBO opleiding Koudetechniek af.  Die dag zullen ook de nieuwe studenten bij de presentaties aanwezig zijn en is tevens de  startdatum van de nieuwe opleiding. Zo kunnen de nieuwe en de afstuderende studenten elkaar leren kennen en leren de nieuwe studenten direct het eindresultaat van de opleiding kennen.
Er zijn nog 5 plaatsen over voor de volgende lichting, dus schrijf snel in als je dit jaar nog wilt starten.

Mensen die zich nog willen inschrijven voor de groep die op 14 september start kunnen dat doen tot 31 juli. Inschrijven kan via de website www.posthbokoudetechniek.nl

Na 50 jaar is vorig jaar de Post HBO Opleiding Koudetechniek grondig herzien. Op 9 April startte de eerste groep van 14 leerlingen, waarvan er nu 12 afstuderen. Met behulp van subsidies van OTIB en de Stichting Gustav Lorentzen en een enorme inspanning van docenten en leden van de Stichting Post HBO Koudetechniek, was het mogelijk de gehele lesstof te herzien en aan te passen aan de huidige stand der techniek. Daarnaast is er een practicum ingevoerd en is het afstudeerproject grondig herzien.

Op 18 mei heeft dat geresulteerd in een officiële registratie bij het CPION als erkende Post HBO opleiding.

Post HBO Koudetechniek wordt beheerd door de Stichting Post HBO Koudetechniek waarin NVKL, KNVvK, UBF-ACA, SOK en de docenten vertegenwoordigt zijn. De Stichting kent een onafhankelijk Werkveld Advies Commissie en een expertgroep die het curriculum van de opleiding bewaken en ervoor zorgen dat de onderwezen stof aansluit bij de wensen en eisen van de koeltechnische markt. 

Het komende jaar zal gebruikt worden om een kwaliteitsborging te realiseren, een erkenning van de opleiding als dienstverlener door de Belgische overheid en het uitwerken van modulair onderwijs voor het bedrijfsleven op bepaalde actuele onderwerpen.

De opleidingskosten bedragen € 7.750,= excl. BTW.
Deze prijs is exclusief lesmaterialen ( € 400,= excl. BTW).
De opleidingskosten worden in 2 termijnen gefactureerd  t.w. 50% nog dit jaar, voor aanvang van de opleiding en 50% in 2016. Hierdoor is het mogelijk de kosten over 2 budgetjaren te verdelen.

De opleiding is bedoeld voor mensen met een bachelor Engineering, HBO Engineering of TU diploma. Enige kennis en ervaring in het ontwerpen van koeltechnische installaties strekt tot aanbeveling. Ook staat de opleiding open voor studenten met een opleiding KTC, Projectleider/manager koeltechniek of MBO-4 studenten die de P-HIT schakelcursus hebben afgerond.

DE opleiding om de geheimen van de koudetechniek grondig te leren kennen!!

Inlichtingen:
Stichting Post HBO Koudetechniek
Ecofactorij 18
7325 WC  Apeldoorn
Coördinator Opleidingen: de heer Jos Bijman
tel. 033 - 434 57 55
j.bijman@tvvl.nl 

berichtdatum: 21-06-2015

« terug naar overzicht