Persuitnodiging: Nieuwe innovatiecontracten versterken economie - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

Persuitnodiging: Nieuwe innovatiecontracten versterken economie

Op maandagmiddag 5 oktober worden de Kennis- en Innovatiecontracten 2016-2017 ondertekend. Hierbij leggen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid hun gezamenlijke ambitie en inzet voor nieuwe innovatieprojecten vast. Namens het kabinet zijn minister Kamp van Economische Zaken (EZ), minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) en staatssecretaris Dekker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) aanwezig bij de ondertekening.
 
Nederland is onlangs gestegen van plek 8 naar plek 5 op de ranglijst van meest concurrerende economieën ter wereld, de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum. Ondernemers, kennisinstellingen en overheden hebben samen gebouwd aan deze ijzersterke uitgangspositie. De resultaten worden nu tastbaar: op o.a. het gebied van innovatie, topsectorenbeleid, de samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen, ondernemerschapsstimulering en de toename van technisch geschoold personeel. Zo wordt een sterkere economie gecreëerd die verder groeit en die zorgt voor meer werkgelegenheid. De ondertekening van de innovatiecontracten en de ambitie en samenwerking die daarin zijn besloten, dragen hier direct aan bij.
 
Na afloop van de ondertekening openen minister Kamp en minister Schultz van Haegen een nieuwe waterbouwkundige onderzoeksfaciliteit van nationaal belang: de Deltagoot. In de Deltagoot onderzoekt kennisinstituut Deltares op ware grootte wat het effect is van extreme golven op dijken, duinen of golfbrekers. De Deltagoot is een voorbeeld van succesvol topsectorenbeleid. Overheden, bedrijfsleven en wetenschappers hebben samengewerkt om deze baanbrekende innovatie tot stand te brengen. Tijdens de opening wordt een extreme golf in de Deltagoot gesimuleerd.
 
Het programma op 5 oktober is als volgt:
14.00: Persmoment: mogelijkheid voor interviews met Deltares-experts over
          de Deltagoot.
15.00: Welkomstwoord door Maarten Smits, algemeen directeur Deltares
15.10: Gesprek met minister Kamp, minister Schultz van Haegen en
          staatssecretaris Dekker over het belang van innovatie(s) voor
          Nederland + ondertekening Kennis- en Innovatiecontract
15.40: Gesprek met minister Kamp, minister Schultz van Haegen en directeur
          Smits over het belang van de Deltagoot voor innovaties.
15.50: Opening Deltagoot door minister Kamp en minister Schultz van Haegen.
16.00: Persmoment: mogelijkheid voor interviews met minister Kamp en
          minister Schultz van Haegen.
 
Journalisten kunnen het hele programma bijwonen.
Locatie: Rotterdamseweg 185, 2629 HD Delft.
 
Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Roeli Suiker, roeli.suiker@deltares.nl,  06-13 671 407.
 
Voor interviews met minister Kamp kunt u contact opnemen met Ward Bezemer, w.bezemer@minez.nl, 06-41 177 487.
 
Voor interviews met minister Schulz van Haegen kunt u contact opnemen met Yvonne Doorduyn, 06-52 897 046,  yvonne.doorduyn@minienm.nl.
 
Voor interviewaanvragen met staatssecretaris Dekker (niet aanwezig tijdens het persmoment), kunt u contact opnemen met Michiel Hendrikx, m.g.hendrikx@minocw.nl, 06-31 749 227

berichtdatum: 02-10-2015

« terug naar overzicht