Interactieve workshop Pack Calculation Pro - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

Interactieve workshop Pack Calculation Pro

Wegens succes herhaald: Interactieve workshop Pack Calculation Pro op 1 december

Weet u al hoe het jaarlijkse energieverbruik van koelinstallaties en warmtepompen berekend kan worden met Pack Calculation Pro? Kom naar de workshop op 1 december! NVKL organiseert deze interactieve workshop om koelinstallateurs kundig te maken in het gebruik van de rekentool Pack Calculation Pro. De workshop op 5 oktober jl. was helemaal volgeboekt, daarom bieden we u nu een nieuwe mogelijkheid.
Pack Calculation Pro is een simulatieprogramma waarmee het jaarlijkse energieverbruik van koelinstallaties en warmtepompen kan worden berekend. Op deze manier zijn verschillende installatieontwerpen met elkaar te vergelijken. De NVKL projectgroep KANS heeft een visiedocument opgesteld over Pack Calculation Pro, waarin de mogelijkheden van het programma zijn aangegeven.

Vanuit de wens van klanten om energiezuinige koelinstallaties in bedrijf te hebben is het bij een offerte van belang om het energieverbruik per jaar vooraf te berekenen, op basis van een aangeboden ontwerp. Ook bij grotere modificaties kan zo het energetisch voordeel inzichtelijk worden gemaakt.

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag door het uitwerken van cases uit de praktijk. Belangrijk daarbij is een schatting te maken van de koudevraag en hoe deze verdeeld is over het productiejaar. De doelgroep bestaat uit de ontwerpers en verkopers van koelinstallaties.

De workshop is van 13.00 tot 17.00 uur bij APAC in Utrecht. Het maximum aantal deelnemers is 18 personen. Wacht daarom niet te lang met aanmelden!

Voor deze workshop wordt een bijdrage van €40 ex. BTW. gevraagd.

Voorlopig programma:

  • 13.00 uur: Introductie opstarten software op eigen laptop
  • 13.30 uur: Voorbeeldcase gepresenteerd door KWA en Re/genT
  • 14.00 uur: Zelf aan de slag met een tevoren aangeven case, coaching door KWA en Re/genT
  • 15.00 uur: Een tweede case, gespecifieerd of een eigen case
  • 16.30 uur: Gezamenlijke discussie over de uitgevoerde cases en afronding

Deze bijeenkomst is exclusief voor NVKL-leden.

U kunt zich aanmelden op onze speciale aanmeldpagina >>>>

berichtdatum: 25-11-2015

« terug naar overzicht