Food Technology Event: De Duurzame Foodfabriek - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

Food Technology Event: De Duurzame Foodfabriek

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het akkoord voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moet de gaskraan worden dicht gedraaid? Op donderdag 31 oktober 2019 in het Miele Experience Center in Vianen gaan we daarover met elkaar in discussie. Praktijkverhalen geven inzicht in de mogelijkheden en de dilemma’s. Het Food Technology Event wordt georganiseerd door VMT, RCC | K&L in samenwerking met de stichting PAVO.
Leer van verhalen uit de praktijk


Marian Geluk (directeur FNLI) opent het plenaire ochtendprogramma en geeft haar visie op de uitdagingen die de voedingsmiddelenindustrie n.a.v. het klimaatakkoord staan te wachten.
Lennart van der Burg (business developer TNO) vertelt over kansrijke duurzame energiebronnen voor de food-industrie zoals waterstof en biogas. Michel Driessen (CEO Verstegen Spices & Sauces) en Tessa Hermens (Sustainability expert FrieslandCampina) vertellen hoe hun bedrijven fossielvrij willen gaan produceren.

In de middag zijn er twee parallelle sessies over de thema's: duurzaam koelen en energietransitie in de praktijk. Er wordt dieper ingegaan op actuele onderwerpen als gebruik zonnepanelen, warmtepompen, vervanging van koudemiddelen, hergebruik restwarmte en energiezuinige schakeling tussen compressoren en condensors. Medewerkers van Grolsch, Van der Kroon Food Products en For Farmers zijn enkele van de sprekers tijdens deze sessies.

Het event richt zich primair op technologen, productieleiders, plantmanagers, hoofden technische dienst en QR/QA-managers van voedingsmiddelen-bedrijven en daarnaast op ontwerpers, installateurs en directie en management van koeltechnische bedrijven.

Locatie

Miele Experience Center
De Limiet 2 
4131 NR Vianen 

Aanmelden

Als lid van KNVvk betaalt u een speciale prijs van € 179,-. Bent u geen lid, dan betaalt u de reguliere prijs van € 279,-.  De kortingscode voor leden die men kan gebruiken is: VERRCCFTE2019

Voor meer informatie en inschrijven, ga naar: https://foodtechnology.vmt.nl/

berichtdatum: 16-10-2019

« terug naar overzicht