Eerste deel Europese EPB normen gepubliceerd - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

Eerste deel Europese EPB normen gepubliceerd

De Energy Performance of Buildings (EPB) normen is een set Europese normen om uit te rekenen hoe energiezuinig een gebouw is. Het is de basis voor de nieuwe nationale bepalingsmethode voor energieprestatie van gebouwen waar marktpartijen onder begeleiding van NEN aan werken. De eerste normen zijn nu gepubliceerd, de rest volgt binnenkort.

De EPB normen zijn een update van de eerdere serie. Ze zijn aangepast om beter aan te sluiten bij bijna energie-neutrale gebouwen. Voor een aantal onderdelen, zoals verwarming, verlichting en koeling, geven ze een precieze methode om uit te rekenen hoeveel energie er wordt gebruikt onder gestandaardiseerde omstandigheden. Dit is voor productontwikkeling belangrijk omdat de positieve effecten van innovaties hiermee duidelijk worden gemaakt.

De EPB normen worden niet in de Bouwregelgeving (Bouwbesluit of Bbl) gebruikt. Ze worden wel als onderlegger gebruikt bij het opstellen van de nieuwe bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen (NTA 8800).

Doelgroep
De EPB normen (of een deel ervan) zijn interessant voor fabrikanten, adviseurs en onderzoekers van thermische isolatie, verwarming, koeling, ventilatie, gebouwbeheersing en/of energieprestatie.

Meer informatie
Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen,nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: mw. ir A.P. van der Horn, bi@nen.nl. Voor meer informatie over de ontwikkeling van de nieuwe nationale bepalingsmethode voor de energieprestatie van gebouwen, zie www.nen.nl/epg.
 

Lees het artikel op NEN.nl.

berichtdatum: 27-06-2017

« terug naar overzicht