,,Bedenken, bouwen en beheren van innovaties voor food retailmarkt en foodservice" Fri-Jado neemt nieuwe vormen aan - Nieuws - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Nieuws

,,Bedenken, bouwen en beheren van innovaties voor food retailmarkt en foodservice" Fri-Jado neemt nieuwe vormen aan

Etten-Leur, 2 februari - Als innovatieve partner bedenken, bouwen en beheren van duurzame techniek en apparatuur voor de wereldwijde food retail- en foodservicemarkt. Met die vernieuwde strategie benadert  Fri-Jado de nationale en internationale markt.

Een nieuw logo, inclusief de bijbehorende slogan worldwide retail innovators, verbeeldt de nieuwe koers van het bedrijf. In die nieuwe koers staan innovatie, partnerschap en beleving van de consument centraal. “De hedendaagse retailmarkt zoekt partners die meedenken in de concepten en die vervolgens de opdrachtgever ontzorgen bij het realiseren en onderhouden daarvan. De consument zoekt in winkels comfort, fun en beleving. Wij bieden onze klanten kennis en advies op maat. Samen met de klant bedenken we creatieve oplossingen die de wens van de consument waarmaken”, aldus Cas Disse, algemeen directeur van Fri-Jado.

Verhogen rendement voor de klant
“Zo ontwikkelen wij momenteel een concept van presentatievitrines voor een grote supermarktketen uit het Verenigd Koninkrijk. In dit concept weten we de visuele aantrekkingskracht op de consument te vergroten terwijl we aan de andere kant door uitgekiende technieken de operationele kosten kunnen verlagen. Door in het beginstadium met de klant mee te mogen denken werken we samen aan een verhoging van het rendement voor de klant. Samen bereik je meer.” 

Innovatief bedrijf met rijke historie
Fri-Jado is een hedendaagse, innovatieve onderneming met een rijke historie. Het bedrijf startte in 1937 in Etten-Leur en ontwikkelde zich van producent van koeltechniek tot full-service partner voor de food retail- en foodservicemarkt. Een jaar geleden werd het aantal merknamen, waaronder de diverse bedrijfsonderdelen opereerden, terugbracht tot uitsluitend Fri-Jado. Inmiddels is Fri-Jado, na  lang onderdeel te zijn geweest van TBI Holdings, overgenomen door investeringsmaatschappij Mentha Capital.

Wereldwijd netwerk
Fri-Jado heeft 550 medewerkers en is in Nederland in Etten-Leur en Moordrecht gevestigd. Het bedrijf beschikt naast internationale eigen vestigingen in Groot-Brittannië, Tsjechië, de Verenigde Staten en China over een wereldwijd netwerk van distributeurs en servicebedrijven. Fri-Jado exporteert naar meer dan zeventig landen wereldwijd.

berichtdatum: 01-02-2015

« terug naar overzicht