CO2 als alternatief voor de industriële NH3 installatie? - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

CO2 als alternatief voor de industriële NH3 installatie?

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) organiseerde  woensdag 3 februari een thema avond over het gebruik van CO2 als alternatief voor Ammoniak in koelinstallaties

De bijeenkomst, gehouden op de Ecofactorij in Apeldoorn werd geopend door Steven Lobregt, vice voorzitter van de KNVVK. 

Voor aanvang tekende ir. Etty de Boer haar contract als verenigingsmanager bij de KNVvK.  De handtekening van voorzitter Peter Augustines maakte de overeenkomstig bindend.

Etty is per direct in functie getreden.

Vervolgens introduceerde Steven Lobregt de spreker van de avond.  Kim Christensen (Denemarken) hield een boeiend (vooral technisch) betoog voor de ca 40 aanwezigen en beantwoorde uiteraard de nodige vragen.  Kim Christensen is oud onderzoeker bij DTI het Deense TNO. Rond het jaar 2000 werkte hij veel samen met TNO Apeldoorn. In 2006 besloot hij een productbedrijf te beginnen dat alleen maar milieuvriendelijke installaties op basis van CO2 verkoopt en produceert. In 10 jaar is zijn bedrijf Advansor uitgegroeid tot Europees marktleider voor supermarkten. Nu ontstaat vraag uit de industrie.

Nieuw bij deze bijeenkomst was het feit dat de lezing niet alleen te volgen was op het Webinar (ca 40 volgers)  maar ook via Youtube (ca 50 volgers)  door middel van  een “live” stream. De bijeenkomst werd gevolg in 15 landen waardoor er naast de aanwezigen in de zaal een breed gehoor was.

De koeltechniek is een relatief onbekende wereld. 15% van het elektragebruik gaat op aan koeling  . Het was mooi dat Apeldoorn weer even in het middelpunt van innovaties kon staan. De oprichter van de KNVvK de Nederlandse Nobelprijswinnaar Kamerlingh Onnes ziet zijn doelstelling “verdiepen en verspreiden van kennis” weer op een nieuwe manier ingevuld worden.

U kunt via onderstaande links de avond als compilatie zien of de complete avond. Klik dan op onderstaande links.

De compilatie:

https://www.youtube.com/watch?v=wHuG0aERki0

De montage met slides en beelden rtv apeldoorn:

https://www.youtube.com/watch?v=8zd2n5eXQjQ

Etty deBoer, Jos Veldboer en Steven Lobregt Etty de Boer, Peter Augustinus, Dick Havenaar en Bernie Willems Etty de Boer en Geert Doornbos Regisseur plaatsing op Internet Steven Lobregt opent de discussieavond Ondertekening contract Etty de Boer, Peter Augustinus en Bernie Willems Peter Staal introduceert Kim Christensen Geïnteresseerde toehoerders Geïnteresseerde toehoerders Bij Thijs komen de vragen van de internetkijkers binnen Kim Christensen geeft zijn lezing Kim Christensen geeft zijn lezing vrnl Dick Havenaar, Ad van Geel, Bob van den Hoogen, Th van den Heuvel en Jan Gerritsen Pauze Nabespreking Dick Havenaar stelt een vraag Geert Doornbos stelt een vraag Jan Gerritsen stelt een vraag Steven Lobregt geeft de heer Kim Christensen voor zijn lezing een fles wijn De bezoekers applaudiseren