CO2 als alternatief voor de industriële NH3 installatie? - Agenda - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Agenda

CO2 als alternatief voor de industriële NH3 installatie?

woensdag 3 februari 2016

Locatie: Apeldoorn

Aanmelding gesloten!

Deze avond zal in het teken staan van de transkritische CO2 booster installatie in het toepassingsgebied ”industriële koeling”.

Binnen de retail is de transkritische CO2 koelinstallatie tot standaard verheven. Nog niet binnen het toepassingsgebied "industrie:" daar wordt gezegd dat CO2 nooit een echte vervanger zou kunnen worden voor de NH3 installaties.
Daar wordt ook anders over gedacht, en enkelen onder u inmiddels ook. Het is goed om hier even wat langer bij stil te staan. En wel om de volgende redenen:

  • De transkritische CO2 installatie is inmiddels - ook energetisch gezien -  geschikt voor de warme klimaten zoals de sub-tropen.
  • De transkritische CO2 installatie is binnenkort ook uitstekend toepasbaar voor de grotere vermogens (> 2000 kW). Dus niet alleen maar koelingen tot 700 kW voor de Retail.
  • Technische ontwikkelingen binnen de CO2 koeltechniek gaan erg hard. CO2 is nu in ons klimaat al energetisch véél beter dan de R134a installatie.
  • Parallelle compressie is niet alleen voor de Zuid-Europese landen - ook in ons klimaat is dit (economisch) al verantwoord!
  • Gas-ejectors… wat te denken van de vloeistof ejector?
  • En integratie van ook de AC op de kantoren en de warmtepomp op één rack… het kan.

Er zijn ontwikkelingen waarbij het binnen twee jaar zover is, dat er een grote transkritische CO2 installatie leverbaar is welke een beter COP heeft dan de huidige NH3 installaties. Bovenstaande en het gegeven dat het leidingwerk uitgevoerd kan worden met véél kleinere diameters, AC en verwarming op één rack kan worden geïntegreerd, gaat de eindgebruiker en de installateur geld opleveren. Dat allemaal met een koudemiddel dat niet giftig is en een GWP heeft van factor 1. Kim Christensen zal u deze avond meenemen in de spannende toekomst van het CO2 als koudemiddel. Héél graag tot ziens op 3 februari 2016.

Programma

18:30 uur – Welkom met een maaltijdbuffet
19:00 uur – Inleiding Kim Christensen (Advansor)
19:30-20:30 uur – Discussieleiding: Steven Lobregt, KNVvK
20:30 uur – Sluiting met een netwerkborrel

Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Er wordt gewerkt aan een livestream verbinding voor leden tijdens deze avond.

« terug naar overzicht