'Impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit' - Agenda - KNVvK - Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude

Agenda

'Impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit'

vrijdag 2 februari 2018

Locatie: Campus Wageningen

Graag nodigt de KNVvK U uit om deel te nemen aan een verdiepende workshop gericht op de impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en - fruit. 

Onderwerp

In het project Tasty Sustainable Frozen Foods werken Wageningen Food & Biobased Research en industriële partners samen om te begrijpen wat de oorzaken zijn van kwaliteitsverlies van bevroren levensmiddelen, met als doel om de kwaliteit bij consumptie te vergroten en energieverbruik tijdens invriezen en opslag van bevroren producten te reduceren. De KNVvK is de penvoerder van dit project.

In de workshop wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste processen die een rol spelen tijdens het invriezen en bewaren van groente en fruit, en wat we kunnen meten om dit in kaart te brengen. Ook worden onderzoeksresultaten gepresenteerd over de impact van het gebruik van diepvriesproducten door consumenten op voedselverspilling en zal een partner uit het project ervaringen vertellen over het implementeren van een vrieslijn.

Programma

09.00 – 09.30    Ontvangst
09.30 - 09.45    Welkom (Fons Pennartz, Ariette Matser)
09.45 – 10.15    Wat gebeurt er tijdens het invriezen en bewaren van groente
                        en fruit met de kwaliteit? (Ruud van der Sman, Wageningen
                        Food & Biobased  Research)
10.15 - 10.45    X-Ray Tomografie (XRT) als methode om ijskristallen en
                        structuur bevroren groenten in kaart te brengen (Erik Esveld,
                        Wageningen Food & Biobased Research)
10.45 – 11.15    Pauze - Koffie, thee
11.15 – 11.45    De impact van aankoopvorm − diepvries, vers, of lang                                      houdbaar  −   op voedselverspilling door de consument (Anke
                        Janssen, Wageningen Food & Biobased Research)
11.45 – 12.00    Afsluiting (Etty de Boer)
12.00 – 13.00    Lunch

Het project Tasty Sustainable Frozen Foods wordt mede gefinancierd door TKI Agri & Food, Ministerie van Economische Zaken

Deelname

Uw aanmelding dient uiterlijk op maandag 29  januari om 17.00 uur a.s. binnen te zijn. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden. 
Schrijf u in middels ons inschrijfformulier 

« terug naar overzicht